Asbestattest verhuur woning: kosten en risico’s

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het asbestattest bij verhuur van een woning: wat het is, waarom het verplicht is, hoe u het kunt aanvragen, wat de kosten zijn en wat de risico’s van asbest zijn. We stellen u ook graag voor aan Asbest Verwijderen JK, uw professionele partner voor asbestkeuringen en -verwijdering.

Asbest, een materiaal dat in de vorige eeuw veelvuldig werd gebruikt in de bouw, brengt helaas ernstige gezondheidsproblemen met zich mee. Daarom is het van cruciaal belang om te weten of de woning die u wilt verhuren of huren asbest bevat.

Een asbestattest, ook wel asbestinventarisatieverslag genoemd, is een officieel document dat bevestigt of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw. In Vlaanderen is dit attest verplicht bij de verhuur van alle woningen die gebouwd zijn voor 2001.

asbest verhuur woning

Waarom is een asbestattest verplicht bij verhuur?

Een asbestattest is verplicht bij verhuur om de huurder te beschermen tegen de gezondheidsrisico’s van asbest. Asbestvezels kunnen bij inademing ernstige ziekten veroorzaken, zoals longkanker en mesothelioom.

Door een asbestattest te laten opmaken, weet de huurder of er asbest aanwezig is in de woning en kan hij of zij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. De verhuurder is op zijn beurt verplicht om de huurder te informeren over de aanwezigheid van asbest en de risico’s die hiermee verbonden zijn.

Wat staat er in een asbestattest?

Een asbestattest bevat de volgende informatie:

 • Een lijst van de materialen die mogelijk asbest bevatten.
 • De locatie van de asbestverdachte materialen.
 • De aard van het asbest (bijvoorbeeld type asbest, mate van beschadiging).
 • Een schatting van de risico’s verbonden aan de aanwezigheid van asbest.
 • Aanbevelingen voor verdere actie, indien nodig.

Hoe vraag ik een asbestattest aan voor mijn huurwoning?

Om een asbestattest aan te vragen voor uw huurwoning, volgt u deze stappen:

 1. Contacteer Asbest Verwijderen JK. Asbest Verwijderen JK is een erkend asbestdeskundig bedrijf met jarenlange ervaring en staat garant voor een snelle, professionele en betrouwbare service.
 2. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Asbest Verwijderen JK.
 3. Maak een afspraak met Asbest Verwijderen JK voor een inspectie van uw huurwoning.
 4. Ontvang na de inspectie uw asbestattest van Asbest Verwijderen JK.

asbest vloer huurwoning

Wat zijn de kosten van een asbestattest voor een huurwoning?

De kosten van een asbestattest voor een huurwoning variëren afhankelijk van de oppervlakte van de woning en de complexiteit van de inspectie.

Richtprijzen:

 • Kleine woning (tot 100 m²): €400 tot €600
 • Gemiddelde woning (100 tot 200 m²): €600 tot €800
 • Grote woning (meer dan 200 m²): €800 tot €1000

Let op: Dit zijn slechts richtprijzen. Vraag altijd offertes aan van verschillende erkende asbestdeskundigen om de beste prijs te vinden.

Wat zijn de risico’s van asbest in een huurwoning?

Asbestvezels kunnen bij inademing ernstige ziekten veroorzaken, zoals longkanker en mesothelioom. De risico’s op deze ziekten nemen toe naarmate men langer wordt blootgesteld aan asbestvezels.

De ernst van de risico’s hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • Het type asbest: Sommige soorten asbest zijn gevaarlijker dan andere.
 • De mate van beschadiging van de asbestverdachte materialen: Beschadigde materialen geven meer asbestvezels vrij.
 • De mate van blootstelling: Hoe langer en intensiever men wordt blootgesteld aan asbestvezels, hoe hoger het risico op gezondheidsproblemen.

container met asbest

Asbest Verwijderen JK: Uw partner voor een veilige huurwoning

Asbest Verwijderen JK is uw betrouwbare partner voor asbestkeuringen, -verwijdering en -sanering in heel België. We staan voor een snelle, professionele en veilige aanpak, met respect voor uw gezondheid en het milieu.

Onze diensten:

 • Asbestkeuringen: We keuren uw woning op de aanwezigheid van asbest en bezorgen u een officieel asbestattest.
 • Asbestverwijdering: We verwijderen asbest op een veilige en gecertificeerde manier, met respect voor uw gezondheid en het milieu.
 • Asbestsanering: We saneren asbesthoudende materialen en zorgen voor een veilige en leefbare omgeving.

Waarom kiezen voor Asbest Verwijderen JK?

 • Jarenlange ervaring: We hebben al meer dan 10 jaar ervaring in de asbestsanering en -verwijdering.
 • Gecertificeerde asbestdeskundigen: Ons team bestaat uit gecertificeerde asbestdeskundigen die regelmatig worden bijgeschoold.
 • Veilige en professionele werkwijze: We werken volgens de strengste veiligheidsvoorschriften en garanderen een professionele uitvoering.
 • Transparante communicatie: We communiceren duidelijk en transparant met onze klanten, zodat u steeds op de hoogte bent van de stand van zaken.
 • Gratis offerte: Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.

Contacteer Asbest Verwijderen JK vandaag nog voor een veilige en zorgeloze asbestkeuring of -verwijdering in uw huurwoning!

E-mail: info@asbestverwijderen-jk.be

Asbest Verwijderen JK: Samen voor een veilige toekomst zonder asbest!

We hopen dat deze uitgebreide informatie over asbestattesten bij verhuur van woningen nuttig was voor u. Aarzel niet om contact op te nemen met Asbest Verwijderen JK voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.