Asbestattest Hasselt aanvragen: Werkwijze, prijzen

Asbestattest Hasselt biedt een gestructureerde aanpak voor asbestinventarisatie in Hasselt. Deze pagina informeert over de werkwijze, prijzen en wettelijke verplichtingen rondom asbestonderzoek.

Asbest was in de vorige eeuw een populair materiaal in de bouw, maar helaas is nu duidelijk dat het ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te weten of uw woning in Hasselt asbest bevat.

Een asbestattest, ook wel asbestinventarisatieverslag genoemd, is een officieel document dat bevestigt of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw. Dit attest is in steeds meer situaties verplicht, zoals bij verkoop of verhuur van een woning.

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het asbestattest in Hasselt: wat het is, wanneer u het nodig heeft, hoe u het kunt aanvragen, wat de kosten zijn en wat de verplichtingen zijn. We stellen u ook graag voor aan Asbest Verwijderen JK, uw professionele partner voor asbestkeuringen en -verwijdering in Hasselt en omgeving.

Asbestattest hasselt

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een rapport opgesteld door een erkende asbestdeskundige na een visuele inspectie van uw woning in Hasselt. De deskundige bekijkt alle materialen in uw woning die mogelijk asbest bevatten, zoals het dak, de gevel, de plafonds en de vloeren.

Op basis van de inspectie wordt er een rapport opgesteld dat de volgende informatie bevat:

 • Een lijst van de materialen die mogelijk asbest bevatten.
 • De locatie van de asbestverdachte materialen.
 • De aard van het asbest (bijvoorbeeld type asbest, mate van beschadiging).
 • Een schatting van de risico’s verbonden aan de aanwezigheid van asbest.
 • Aanbevelingen voor verdere actie, indien nodig.

Werkwijze

De werkwijze voor het opmaken van een asbestattest in Hasselt verloopt als volgt:

 1. U contacteert Asbest Verwijderen JK in Hasselt.
 2. Asbest Verwijderen JK maakt een afspraak met u om uw woning te inspecteren.
 3. Tijdens de inspectie bekijkt de deskundige van Asbest Verwijderen JK alle materialen die mogelijk asbest bevatten.
 4. Na de inspectie ontvangt u van Asbest Verwijderen JK het asbestattest.

Wanneer heeft u een asbestattest nodig?

U heeft een asbestattest nodig in de volgende situaties:

 • Bij verkoop van een woning in Hasselt: Vanaf 2023 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van alle woningen in Vlaanderen, ongeacht de bouwdatum.
 • Bij verhuur van een woning in Hasselt: Vanaf 2022 is een asbestattest verplicht bij de verhuur van alle woongebouwen die gebouwd zijn voor 2001.
 • Bij sloop of renovatie van een gebouw in Hasselt: Als u van plan bent om uw woning te slopen of te renoveren, is het verplicht om een asbestattest te laten opmaken.
 • Bij een verzekeringsaanvraag: Sommige verzekeringsmaatschappijen vragen om een asbestattest bij het afsluiten van een brandverzekering of andere verzekeringen voor uw woning in Hasselt.

asbestkeuring hasselt

Verplichting van het Asbestattest bij Verkoop

Sinds 2023 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van alle woningen in Vlaanderen, ongeacht de bouwdatum. Dit betekent dat de verkoper in Hasselt voor de ondertekening van de verkoopakte een asbestattest moet laten opmaken door een erkende asbestdeskundige zoals Asbest Verwijderen JK.

Het asbestattest moet worden toegevoegd aan het dossier van de verkoop en is een essentieel document voor kopers in Hasselt. Het geeft hen inzicht in de aanwezigheid van asbest in de woning en de risico’s die hiermee verbonden zijn.

Let op: De kosten voor het asbestattest zijn ten laste van de verkoper in Hasselt.

Asbestattest Vereist bij Schenking van Eigendom

Ook bij de schenking van een eigendom in Hasselt is sinds 1 juli 2021 een asbestattest verplicht. De schenker moet dit attest laten opmaken voor de ondertekening van de schenkinsakte.

De regels voor het asbestattest bij schenking zijn in principe dezelfde als die bij verkoop. Het attest moet worden toegevoegd aan het dossier van de schenking en geeft de begunstigde in Hasselt inzicht in de aanwezigheid van asbest in de geschonken woning.

Let op: De kosten voor het asbestattest zijn in dit geval ten laste van de schenker in Hasselt.

Asbestinventarisatie hasselt

Prijs van een asbestattest in Hasselt?

De prijs van een asbestattest in Hasselt varieert afhankelijk van de oppervlakte van de woning en de complexiteit van de inspectie.

Richtprijzen:

 • Kleine woning (tot 100 m²): €400 tot €600
 • Gemiddelde woning (100 tot 200 m²): €600 tot €800
 • Grote woning (meer dan 200 m²): €800 tot €1000

Let op: Dit zijn slechts richtprijzen. Vraag altijd offertes aan van verschillende erkende asbestdeskundigen in Hasselt, zoals Asbest Verwijderen JK, om de beste prijs te vinden.

Hoe vraag ik een asbestattest aan in Hasselt?

Om een asbestattest aan te vragen in Hasselt, volgt u deze stappen:

 • Contacteer Asbest Verwijderen JK in Hasselt. Asbest Verwijderen JK is een erkend asbestdeskundig bedrijf met jarenlange ervaring in de regio Hasselt. Zij staan garant voor een snelle, professionele en betrouwbare service.
 • Vraag een offerte aan bij Asbest Verwijderen JK. Asbest Verwijderen JK zal u een vrijblijvende offerte op maat bezorgen.
 • Maak een afspraak met Asbest Verwijderen JK voor een inspectie van uw woning in Hasselt.
 • Ontvang na de inspectie van Asbest Verwijderen JK uw asbestattest.

Waar vind je een gecertificeerde asbestdeskundige?

Een lijst van erkende asbestdeskundigen in Hasselt, zoals Asbest Verwijderen JK, vindt u op de website van de Vlaamse overheid: https://www.vlaanderen.be/asbest. U kunt ook contact opnemen met uw gemeente of OVAM voor meer informatie.

Asbestattest verplicht voor alle gebouwen vanaf 2032

Vanaf 2032 is een asbestattest verplicht voor alle gebouwen in Vlaanderen, ongeacht de bouwdatum. Dit betekent dat alle eigenaars van woon- en utiliteitsgebouwen in Hasselt voor die datum een asbestattest moeten laten opmaken door een erkende asbestdeskundige zoals Asbest Verwijderen JK.

De invoering van deze verplichting is een belangrijke stap in de strijd tegen asbest en draagt bij aan de bescherming van de volksgezondheid in Hasselt.

Asbestattest voor wie?

Een asbestattest is relevant voor verschillende partijen in Hasselt:

 • Woningeigenaar: De eigenaar van een woning in Hasselt is verantwoordelijk voor het laten opmaken van een asbestattest wanneer dit wettelijk verplicht is, bijvoorbeeld bij verkoop of verhuur.
 • Makelaar: Makelaars in Hasselt kunnen kopers en verkopers informeren over de asbestwetgeving en hen adviseren over het opmaken van een asbestattest door een erkend bedrijf zoals Asbest Verwijderen JK.
 • Notaris: Notarissen in Hasselt controleren bij de akte van verkoop of schenking of er een geldig asbestattest aanwezig is.
 • Ondernemer: Ondernemers die een gebouw in Hasselt gebruiken voor hun professionele activiteiten, zijn in sommige gevallen verplicht om een asbestattest te laten opmaken.
 • Immo Kantoor: Immokantoren in Hasselt die woningen te koop of te huur aanbieden, kunnen kopers en huurders informeren over de asbestwetgeving en hen adviseren over het opmaken van een asbestattest door een erkende partij zoals Asbest Verwijderen JK.
 • Utiliteitsgebouwen: Eigenaars van utiliteitsgebouwen in Hasselt, zoals scholen, kantoorgebouwen en winkels, zijn verplicht om een asbestattest te laten opmaken voor 2032.
 • Agrarische sector: Landbouwers in Hasselt hebben in sommige gevallen een asbestattest nodig, bijvoorbeeld bij sloop of renovatie van landbouwgebouwen.

asbestdeskundige hasselt

Asbest Verwijderen JK: Uw partner voor asbestkeuring en -verwijdering in Hasselt

Asbest Verwijderen JK is uw betrouwbare partner voor asbestkeuringen en -verwijdering in Hasselt en omgeving. Met onze jarenlange ervaring en gecertificeerde asbestdeskundigen garanderen we u een snelle, professionele en veilige service.

Onze diensten:

 • Asbestkeuringen: We keuren uw woning op de aanwezigheid van asbest en bezorgen u een officieel asbestattest.
 • Asbestverwijdering: We verwijderen asbest op een veilige en gecertificeerde manier, met respect voor uw gezondheid en het milieu.
 • Asbestsanering: We saneren asbesthoudende materialen en zorgen voor een veilige en leefbare omgeving.

Waarom kiezen voor Asbest Verwijderen JK?

 • Jarenlange ervaring: We hebben al meer dan 10 jaar ervaring in de asbestsanering en -verwijdering.
 • Gecertificeerde asbestdeskundigen: Ons team bestaat uit gecertificeerde asbestdeskundigen die regelmatig worden bijgeschoold.
 • Veilige en professionele werkwijze: We werken volgens de strengste veiligheidsvoorschriften en garanderen een professionele uitvoering.
 • Transparante communicatie: We communiceren duidelijk en transparant met onze klanten, zodat u steeds op de hoogte bent van de stand van zaken.
 • Gratis offerte: Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.
 • Contacteer Asbest Verwijderen JK vandaag nog voor een veilige en zorgeloze asbestkeuring of -verwijdering in Hasselt!

Meer informatie op: https://www.hasselt.be/nl/asbest

Offertes aanvragen

We raden u aan om offertes aan te vragen van verschillende erkende asbestdeskundigen in Hasselt, zoals Asbest Verwijderen JK, om de beste prijs te vinden.

Vergelijk de offertes op basis van de volgende criteria:

 • Prijs: De prijs van het asbestattest in Hasselt.
 • Ervaring: De ervaring van de asbestdeskundige in Hasselt.
 • Levertijd: De levertijd van het asbestattest in Hasselt.
 • Klantbeoordelingen: De beoordelingen van andere klanten over de asbestdeskundige in Hasselt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik wachten op mijn asbestattest in Hasselt?

De levertijd van een asbestattest in Hasselt varieert doorgaans tussen 1 en 2 weken. Asbest Verwijderen JK streeft ernaar om uw asbestattest zo snel mogelijk te bezorgen.

In welke steden doen jullie asbestkeuringen?

Asbest Verwijderen JK is actief in alle steden en gemeenten van de provincie Limburg. We voeren asbestkeuringen uit in Hasselt, maar ook in de rest van Limburg, zoals Beringen, Genk, Sint-Truiden, Lummen Tongeren, Maasmechelen, Bree, Bilzen, Diepenbeek, …

Hoe lang duurt een inventarisatie in Hasselt?

De duur van een inventarisatie in Hasselt hangt af van de grootte en complexiteit van de woning. Doorgaans duurt een inventarisatie tussen 1 en 3 uur. Asbest Verwijderen JK zorgt voor een efficiënte en snelle inventarisatie.

Is een asbestattest verplicht bij renovatie in Hasselt?

Een asbestattest is verplicht bij renovatiewerkzaamheden in Hasselt waarbij asbesthoudende materialen mogelijk worden blootgesteld. Asbest Verwijderen JK kan u adviseren over de asbestwetgeving en de verplichtingen bij renovatie.

Wat kost het om asbest te laten verwijderen in Hasselt?

De kosten voor het verwijderen van asbest in Hasselt variëren afhankelijk van de hoeveelheid asbest, de locatie van het asbest en de complexiteit van de verwijderingswerken. Asbest Verwijderen JK bezorgt u graag een vrijblijvende offerte voor de verwijdering van asbest in uw woning.

Waar vind ik meer informatie over asbest in Hasselt?

U kunt meer informatie over asbest in Hasselt vinden op de volgende websites:

Asbest Verwijderen JK: Uw partner voor een veilige en leefbare omgeving

Asbest Verwijderen JK is uw betrouwbare partner voor asbestkeuringen, -verwijdering en -sanering in Hasselt en omgeving. We staan voor een snelle, professionele en veilige aanpak, met respect voor uw gezondheid en het milieu.

Contacteer Asbest Verwijderen JK vandaag nog voor een vrijblijvende offerte en meer informatie.

Asbest Verwijderen JK: Samen voor een veilige toekomst zonder asbest!

We hopen dat deze uitgebreide informatie over asbestattesten in Hasselt nuttig was voor u. Aarzel niet om contact op te nemen met Asbest Verwijderen JK voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.